Studio MvS | Marijke van Selm

De ochtend van je trouwdag, een paradoxale combinatie van happiness en stress, happistress eigenlijk. Omdat je meer dan ooit wilt dat op die dag alles klopt. Als het gaat om je kapsel en visagie kun je direct alle spanning loslaten op het moment dat Marijke arriveert. Ze zorgt niet alleen voor prachtig haar en onberispelijke make‑up maar ook voor rust, gezelligheid en voorpret.

In zo’n twee uur tijd uur creëert ze het perfecte plaatje voor een van je mooiste dagen. En zo blijft van de wonderlijke sensatie die je op de ochtend van je trouwdag voelt nog maar één emotie over: happy.

Proefsessie
Of je nou al een moodboard à la Pinterest met favoriete bruidskapsels en make-up looks hebt gemaakt of nog geen idee hebt wat je qua haar en visagie wilt laten doen: tijdens de proefsessie met Marijke ontmoet je gegarandeerd je ‘inner bride’.

“Op basis van foto’s van de trouwoutfit, de sieraden die gedragen worden en de voorbeelden van kapsels die worden meegebracht ontstaat het idee voor een unieke ‘look of love’ vrijwel in een oogopslag.”

Het ideale moment voor de tryouts is ongeveer zes weken voordat jullie bruiloft plaatsvindt. De huwelijksdag is reeds in zicht maar het is nog ver genoeg om ontspannen te onderzoeken welk bruidskapsel en welke make-up jou het mooist maken. Marijke neemt alle tijd voor je dus reserveer ongeveer tweeënhalf uur in je agenda.
Bruidskapsel
Een bruidskapsel moet feilloos zijn en voldoen aan meerdere eisen: het matcht niet alleen met je outfit -en wellicht zelfs een thema- maar past bovenal bij jouw persoonlijkheid. Het intensiveert je zelfvertrouwen en geeft je alle ruimte om vrij te bewegen. De houdbaarheid van je kapsel staat ook in de ‘essentieel-top-drie’, je bent immers de hele dag het middelpunt van de belangstelling én het favoriete onderwerp van alle camera’s.

“Eigenlijk is het perfecte bruidskapsel de ravissante versie van je eigen, dagelijkse stijl”

Marijke knipt, kleurt & krult sinds haar 16e en ‘haren’ hebben allang geen geheimen meer voor haar. Eigenwijze haren die vrolijk alle kanten opspringen worden getemd; fijn haar zonder volume wordt geprepareerd met producten die niet alleen textuur geven maar ook volume vasthouden. Met haar jarenlange ervaring en een diversiteit aan technieken creëert ze het bruidskapsel dat tot in de puntjes helemaal ‘jij’ is!
Bruidsmake-up
Een classy chignon, romantische bohemian braids, glamoureuze krullen of messy opgestoken haar; Marijke versterkt je favoriete stijl met specifieke details in je bruidsmake-up.

“Ik bouw de bruidsmake‑up op in ragfijne laagjes zodat het fris en transparant oogt én de hele dag blijft zitten. Zelfs als er tranen van geluk vloeien”  

Hou je van een naturelle look? Dan zorgt ze ervoor dat je glanzende huid en de blos op je wangen het resultaat lijken te zijn van gelukzaligheid, alsof je verder niets meer hebt gebruikt dan een zweempje mascara en een toefje lipgloss. Adem je glamour? Dan zijn er in jouw bruidsmake-up hoofdrollen weggelegd voor subtiele shimmer, shine en shaping. Denk aan nude smokey eyes met een elegante eyeliner, lichte contouring met blush, bronzer & highlighter en natuurlijk verleidelijke kissable lips.

Nice to know:
Marijke werkt regel­matig back­stage bij foto­shoots, fashions­hows en tv‑producties. De tips & tricks die ze al jaren achter de schermen toepast zorgen er ook voor dat jouw kapsel en make‑up op je bruiloft tot in de kleine uurtjes magnificent blijven.

Wedding Day
Bruidsmake-up
Op de ochtend van de bruiloft komt Marijke naar het adres waar jij je grote dag wilt beginnen. Bij jou thuis, je ouderlijk huis, in het hotel waar jullie verblijven of op de trouwlocatie. Zodra ze aanbelt weet je het al; nu gaat het echt beginnen! Het enige dat jij hoeft te doen is relaxed zitten, even alles loslaten en genieten van je metamorfose tot bruid. Ze prepareert eerst je haren, bouwt vervolgens fijntjes je make‑up op, gaat verder met de styling van je bruidskapsel, bevestigt sluier, bloemen of andere bijzondere accessoires in je haar en helpt bij het aantrekken van je bruidsjurk

“Het is heel leuk om dierbare herinneringen tastbaar te maken en te verwerken in het bruidskapsel. Bijvoorbeeld schelpjes van een bijzondere vakantie omtoveren tot prachtige haaraccessoire”

Vlak voordat je naar buiten loopt om je jawoord te geven aan degene met wie je oud wilt worden doet ze de finishing touch. Ze checkt je haar en make-up nog een laatste keer en brengt tot slot je lipmake-up aan.  
Wedding Day
Bruidsmake-up
Marijke verzorgt met alle liefde ook het haar en de make-up van de (schoon)moeder van de bruid, bruidskinderen, de maid of honour, getuigen of andere bruidsgasten. Op aanvraag formeert Marijke een beauty team van hair & make‑up stylisten om een grotere groep te voorzien van mooi haar en make-up op jouw trouwdag.  

“De bruid is als ‘magnificent vip’ vanzelfsprekend mijn eerste prioriteit. Maar met een beetje extra tijd en een goede planning zijn er voldoende mogelijkheden om ook de styling van moeders, vriendinnen en/of bruidskinderen te realiseren.”
Bruidskapsel
Heb je ’s avonds voor het diner of feest een dress change in de planning en/of wil je een aanpassing in je kapsel en/of je make-up versterken, dan komt Marijke met plezier naar de trouw- of feestlocatie voor een touch-up.  Ook een leuke optie: de D.I.Y. touch-up training van Marijke tijdens de tryouts. Boek drie kwartier extra tijd bij haar in en leer met welke technieken je in een handomdraai ’s avonds zelf je bruidsmake-up kunt aanpassen.  

“Het is fijn om ’s avonds na het diner en voordat het feest begint een momentje van rust in te plannen. En dat is direct de perfecte gelegenheid om je make-up bij te werken”

"Ik kijk graag vanaf een afstandje naar het moment dat de bruid voor het eerst in het gezichtsveld van haar aanstaande is. De blik in diens ogen zegt alles in één seconde."