Studio MvS | Marijke van Selm

"Niets is leuker dan die schitterende ogen te accentueren met make-up en met het perfecte kapsel de nadruk te leggen op haar stralende lach, haar mooie persoonlijkheid en natuurlijk de prachtige outfit.”

Proefsessie
“Het idee voor een unieke ‘look of love’ ontstaat vrijwel in een oogopslag. Op basis van foto’s die de bruid heeft meegebracht van haar trouwoutfit, haar sieraden en voorbeelden van kapsels en make-up die haar aanspreken.”
Of je nou al een moodboard à la Pinterest met favoriete bruidskapsels en make-up looks hebt gemaakt of nog geen idee hebt wat je qua haar en visagie wilt laten doen: tijdens de proefsessie met Marijke ontmoet je gegarandeerd je ‘inner bride’. Het ideale moment voor de proefsessie is zo’n zes tot acht weken voor de bruiloft. De huwelijksdag is dan al in zicht maar het is nog ver genoeg om ontspannen te onderzoeken welk bruidskapsel en welke make-up jou het mooist maken. Marijke neemt alle tijd voor je dus reserveer ongeveer tweeënhalf uur in je agenda.
Bruidskapsel
“Eigenlijk is het perfecte bruidskapsel de ravissante versie van je eigen, dagelijkse stijl”

Je bruidskapsel moet feilloos zijn en voldoen aan meerdere eisen: matchen met je outfit -en wellicht zelfs een thema- maar het moet bovenal bij jouw persoonlijkheid passen. Zodat het je zelfvertrouwen geeft maar ook alle ruimte om vrij te bewegen. De houdbaarheid van je kapsel staat ook in de ‘essentieel-top-drie’, je bent immers de hele dag het middelpunt van de belangstelling én het favoriete onderwerp van alle camera’s.

Marijke knipt, kleurt & krult sinds haar 16e en ‘haren’ hebben allang geen geheimen meer voor haar. Eigenwijze haren die vrolijk alle kanten opspringen worden getemd; fijn haar zonder volume wordt ‘geprept’ met producten die textuur geven maar ook tijdelijke vullingen of extensions doen wonderen. Met haar jarenlange ervaring en een diversiteit aan technieken creëert Marijke het bruidskapsel dat tot in de puntjes helemaal ‘jij’ is!
Bruidsmake-up
“Ik bouw de bruidsmake‑up op in ragfijne laagjes zodat het fris en transparant oogt én de hele dag blijft zitten. Zelfs als er tranen van geluk vloeien”
 
Messy opgestoken haar, romantische bohemian braids, glamoureuze krullen of een classy low bun; Marijke versterkt je favoriete stijl met specifieke details in je bruidsmake-up.

Hou je van een naturelle look? Dan zorgt ze ervoor dat je glanzende huid en de blos op je wangen het resultaat lijken te zijn van gelukzaligheid, alsof je verder niets meer hebt gebruikt dan een zweempje mascara en een toefje lipgloss. Adem je glamour? Dan zijn er in jouw bruidsmake-up hoofdrollen weggelegd voor subtiele shimmer, shine en shaping. Denk aan nude smokey eyes met een elegante eyeliner, lichte contouring met blush, bronzer & highlighter en natuurlijk verleidelijke kissable lips.

Nice to know:
Marijke werkt regel­matig back­stage bij foto­shoots, fashion s­hows en tv‑producties. De tips & tricks die ze al jaren achter de schermen toepast zorgen er ook voor dat jouw kapsel en make‑up op je bruiloft tot in de kleine uurtjes magnificent blijven.

Wedding Day
Bruidsmake-up
“Haaraccessoires geven een bruidskapsel dat subtiele zweempje glamour, de bevestiging dat dit niet zomaar een kapsel is. Net zoals de jurk zonder woorden laat zien wie de bruid is.”  
Op de ochtend van de bruiloft komt Marijke naar het adres waar jij je grote dag wilt beginnen. Thuis, je ouderlijk huis, in het hotel waar jullie verblijven of op de trouwlocatie. Zodra ze aanbelt weet je het al; nu gaat het echt beginnen! Het enige dat jij hoeft te doen is relaxed zitten, even alles loslaten en genieten van je metamorfose tot bruid. Ze prepareert eerst je haren, bouwt vervolgens fijntjes je make‑up op, gaat verder met de styling van je bruidskapsel en bevestigt sluier, bloemen of andere bijzondere accessoires in je haar.

Vlak voordat je naar buiten loopt om je jawoord te geven aan degene met wie je oud wilt worden doet ze de finishing touch. Ze checkt je haar en make-up nog een laatste keer en brengt tot slot je lipmake-up aan.

Bruidskapsel
“Het is fijn om voor of na het diner een momentje van rust in te plannen. En dat is direct de perfecte gelegenheid om je haar & make-up bij te werken.”
Heb je later op de dag voor het diner of feest een dress change in de planning, wil je een aanpassing in je kapsel (bijvoorbeeld nadat je sluier is verwijderd) en/of je make-up versterken, dan komt Marijke met plezier naar de trouw- of feestlocatie voor een touch-up. Ook een goed idee: een touch-up voordat de fotoshoot begint! 
Wedding Day
Bruidsmake-up
“De bruid is als ‘magnificent vip’ vanzelfsprekend mijn eerste prioriteit. Maar met een beetje extra tijd en een goede planning zijn er voldoende mogelijkheden om ook de styling van moeders, vriendinnen en/of bruidskinderen te realiseren.”
Marijke verzorgt met alle liefde ook het haar en de make-up van de (schoon)moeder van de bruid, bruidsmeisjes, de maid of honour, getuigen of andere bruidsgasten. Op aanvraag formeert Marijke een beauty team van hair & make‑up stylisten om een grotere groep te voorzien van mooi haar en make-up op jouw trouwdag.  

Bruidskapsel
“Balans is het toverwoord bij het gebruik van sieraden dus het is gewoon een kwestie van uitproberen bij de proefsessie. Less is ook in dit geval more maar er zijn mogelijkheden genoeg!”
Haaraccessoires maken een bruidskapsel helemaal af, of het nou subtiele bloemetjes van bergkristal zijn of een statement piece met parels en edelstenen. Met de handgemaakte haarsieraden uit de collectie van Sally Jane geeft Marijke een vintage, bohemian of romantisch bruidskapsel nog een beetje extra shine.

"Ik kijk graag vanaf een afstandje naar het moment dat de bruid voor het eerst in het gezichtsveld van haar aanstaande is. De blik in diens ogen zegt alles in één seconde."